Make your own free website on Tripod.com
limaboswim.jpg (3784 bytes)
ÆSJ! Vått og varmt
moboeat.jpg (40141 bytes)
Best i skyggen
mabosafari.jpg (36777 bytes)
Snart på video

Jambo!

Her kommer julekortene fra oss. Etter en uke i Afrika har vi vært i nærkontakt med både negre og løver..og vi har vært i paradis...ja ikke samtidig altså....

Etter en litt brutal begynnelse med store forsinkelser og forsvunnet bagasje, lukter vi nå ekte Afrika (svettelukt? Hva er det?)

Vi tilbrakte noen dager i Dar es Salaam (Monica og Marte overlevde såvidt til Bodil kom) med eneste høydepunkt Bongoyo Island = paradis (se bilde) og M&Ms  late-som-vi-er-gjester-på-Sheraton-dag....sammen med kolonibarn og kjekke piloter ved bassengkanten. Vi er skapt for luksus!!! ehm...

Så dro vi til Morogoro til Willy og Kari, en tre timers humpetitten tur på en av landets beste veier. Full forvirring med høyreratt og venstrekjøring, og de har til og med fartsdump skilt...selv om det er vanskelig å skille fartsdumpene fra alle de andre dumpene!

Her i Morogoro har vi vært æresgjester på fest ved et senter for funksjonshemmede barn. Det var en sterk opplevelse, men vi ble grepet av den utrolige livsgleden i sangen og dansen til disse barna til tross for deres situasjon. Etter matservering (der vi forøvrig havnet i diskusjon med banksjefen i byen om ekteskap, barneoppdragelse og religion...woops) var det tid for å slippe seg løs på "dansegulvet"! En mongolid gutt la sin elsk på Marte og de var dermed av de første som åpnet dansen;-)  Vi har også fått andre venner her nede; Malik som snakker litt norsk (uffa meg!), en meget pen Masai som så et svømmebasseng for første gang, sjåføren vår Rasta (Peace and lååååååve), nydelige nabojenta Herieth på 4 år og danskelars og kona hans Mary fra Tanzania.

Søndag var en stor dag! Monica var i ekstase etter sitt første møte med den etterlengta Gnuen....Vi var i Mikumi nasjonalpark (starta klokka 04.00) og alle dyrene i Afrika tok imot oss med åpne øyne!!! Vi så ; elefant, sjiraff (Monica er ekspert på sjiraff raser), gnuuuuuuuuu, Zebra, bøffel, gul bavian(meget sjeldne i følge Marte...men Marte har blitt degradert til hagemøbelekspert...), impala, vortesvin, krokodille, flodhest, hunting dog, antilope og sist men ikke minst...nærkontakt med en løveflokk på 10-12 løver som fortærte en bøffel , noe vi også gjorde samme kveld...mmm...Vi sto ca.2 meter fra de slafsende løvene med åpent vindu...med en hylende Marte og en ivrig fotograf (Bodil) hengende ut vinduet. Monica var ennå utslått etter møtet med alle gnuene...

Som dere skjønner har vi det bra, med ca.37-38 grader...i følge de lokale er det faktisk varmt.

Vi skal feire jul med det meste av norsk julemat; pinnekjøtt og svineribbe...som vi forøvrig var med og slakta...(not).

26.des. drar vi nordover mot Kilimanjaro området (skal besøke foreldrene til sjåføren Rasta), Ngorongoro krateret, Serengeti og deretter avslutter vi på øyene i det indiske hav.

Håper dere har det fint der oppe...spar litt snø til oss..

Og så snakkes vi snart!

Til opphavet : Send penger!.....ehm....neida, men vi tar gjerne imot en telefon på julaften (det er billigere å ringe fra Norge) Vi er to timer foran dere og vi legger oss tidlig.

Til Hatle:  Formidl gjerne dette videre til Bodils opphav. Telefon/fax:  00 255 56 48 92     

God Jul og Godt Nytt År fra jentene på tur!