Make your own free website on Tripod.com

 

Tilbake til Simen
BLÅ mailingliste m.m.
www.blaajazz.com
tinnitus@online.no

Blåbilde 1 2 3 4 5 6 7 8
by: simenberg@hotmail.com

Brenneriveien 9c
T: 22 20 91 81
- 22 56 91 61 (NYTT BOOKINGNUMMER)
F: 22 20 91 80
Åpningstider:
20 eller 21-03.30

BLÅ selger medlemsskap ut året til kr.300,-
Alle BLÅ konserter gratis!

 

 
Søndag 12.12 - ANDERSEN/HERAL/STOCKHAUSEN
 
Arild Andersen - bass - Norge 
Markus Stockhausen - trompet - Tyskland
Patrice Heral - trommer - Frankrike
 
Det er gøy og stas å få kunne presentere en trio som dette på en søndag i advent. Disse tre musikerne er sikkert kjent for de fleste som er glad i jazz, men det skader vel ikke om vi frisker opp litt:

Markus Stockhausen
Stockhausen navnet i seg sjøl sier nok. Markus er sønn av selveste Karlheinz, en av vår tids mest betydningsfulle, moderne  komponister og stilskapere. Fra han var 17 år jobba Markus tett med sin far. Kort tid etter var han en ettertrakta solist innenfor klassisk/samtidsmusikk. Siden -74 har han leda et knippe grupper som har innneholdt folk som Rainer Brûninghaus, Jasper vant 'Hof,  Simon Stockhausen, Nguyën Le, Manos Tsangaris,  Michael Riessler og Gary Peacock. For tida underviser han på Cologne Music Academy. Sjekk: http://come.to/Markus.stockhausen

Arild Andersen
Arild Andersen er en av norsk jazzhistories mest betydningsfulle musikere. I over 25 år har han vært sentral i forminga av et eget norsk jazzspråk. Fra -67-73 var han en del av Jan Garbareks Kvartett som blant annet førte til de legendariske utgivelsene Afric Pepperbird og SART på ECM. Etter dette spilte Andersen med et knippe av USAs (les verdens) største jazzhelter; Stan Getz, Sam Rivers, Don Cherry, Paul Bley, Chick Corea, Gary Burton og Kenny Wheeler. I 1982 starta han MASQUALERO, datidas møte mellom de kommende unge og de mer etablerte. Bandet bestod av Arild Andersen, Jon Christensen og unge utgaver av Nils Petter Molvær og Tore Brunborg. Bandet eksisterte i over 10 år og spilte inn de tre klassikerne Bande a Part, Aero og Re-Enter for ECM. Band a Part er vår favoritt. Andersen har i de siste åra vært opptatt med å fusjonere norsk folkemusikk med jazzelementer, representert gjennom prosjektene SAGN og ARV.

Patrice Heral
Patrice Heral er en av Frankrikes ledende perkusjonister. Han studerte under legenden Barre Philipps og har siden begynnelsen av 80-tallet livnært seg som rytmisk grunnlag for en bråte av europas jazzmusikere.
 
Trioen har nylig vært på en lengre Europaturne med flere festivaloppdrag.
 
KL.2000. KR.70 Medlemmer gratis.
 
MANDAG-ONSDAG 13-15.12 - STENGT PGA OMBYGGING
NB: Scenen skal heves 10 cm. I tillegg kommer nytt oppheng for lys/lyd mm.
 
Torsdag 16.12 - SERAFIN: PLAYSPACE
                                 www.anart.no/~ingrid
 
* Juan Brito Vargas - performance
* Ingrid Lindberg - videoprojeksjon
* Kai R. Gundersen - arkitekt
* Kyrre Heldal Karlsen - kyrrelys
* Raymond Pellicer - dj darknorse
* Phono
 
Denne kvelden gjøres BLÅ om til en lekeplass for folk som har sett seg lei på at BLÅ bare er BLÅ. Playspace-gjengen skal utforske rommets muligheter samt utfordre publikum: Er scenen i fokus? Hva er bak baren? Er jazz sein-90-tallets ALIEN? Sjekk: www.anart.no/~ingrid
 
Produsert av Kai R Gundersen for BLÅ og Playspace.
 
KL.2000. KR.50 Medlemmer gratis.
 
Fredag 17.12 - STENGT PGA OMBYGGING.
 
NB: Scenen skal heves 10 cm. I tillegg kommer nytt oppheng for lys etc.
 
Lørdag 18.12 - Big Foot
                           +  DJ LOVELY
 
Christian Wallumrød - tangenter
Ingebrigt Flaten - bass
Wetle Holte - trommer
 
Big Foot refererer til Paul Bley og plata Closer (den må du ha) hvor Big Foot er ei av godlåtene. Big Foot er også en TV3 serie om en krysning av ALF (en annen TV3 serie) og Star Wars helten (Han Solos gode hjelper) Chewbaca. Dette blir tendensiøst, men hvis man krysser Paul Bleys skakke fri-funk med vektløshet, lydmurer som brytes og Chewbacas hyl da får man en fri-funk-space-jazz-hybrid noe ganske nærme bandet Big Foot. Christian Wallumrød er en av jazzscenens enere. Han spiller samtidsjazz med sin egen trio på plateselskapet ECM, han er en tredjedel av Close Erase (som blant annet spilte på BLÅs 1-års dag) og han er med i Electric Monkey. Ingebrigt Flaten er for tida norges mest turnerende bassist. Han spiller i Bugge Wesseltofts New Conception Of Jazz, The Trio, Element, Close Erase, Jazzmob og mye mer. Ingebrigt har også spilt på New York klubben TONIC sammen med Chicago-saksofonisten Ken Vandermark (som kommer til BLÅ i april). Wetle Holte spiller i Wibutee, Eivind Aarseths Electronique Noire og Spacebopsircus. Big Foot, for et navn.
 
DJ LOVELY snurrer funk, klubbjazz og annet rytmisk snadder.
 
KL.2000. KR.50 Medlemmer gratis.
 
Søndag 19.12 - THE SOURCE OF CHRISTMAS
 
Trygve Seim - saksofon
Per Oddvar Johansen - trommer
Øyvind Brække - trombone
Finn Guttormsen - bass
 
THE SOURCE er et av banda som må ha mye av æren for at jazz er blitt et hedersord igjen. Tidlig på 90 tallet kom de med plata Olemanns Kornett - ei skive som blanda frijazz ala Coleman, rufse bass, rockelementer og Monthy Pythonsk humor.  Siden har de samarbeida med Motorpsycho, Cikada og diverse DJs. THE SOURCE er et band som alltid gjør noe nytt og som spiller så sjeldent i Oslo og andre steder at det er en begivenhet hver gang. En ekstra begivenhet er det når de tar på seg julestemning og framfører kjente og kjære julesanger med sitt språk - THE SOURCE OF CHRISTMAS. THE SOURCE OF CHRISTMAS er sammen med THE QUINTET BLÅs sikreste julekort. I fjor var lokalet stappfullt av mennesker som nynna til THE SOURCEs skakke tolkninger. Og som alltid på juletrefest: Overraskelser og godteri!
 
KL.2000 Kr.60
 
KOMMER:
 
20/12/99: TIDEN FORLAG PRESENTERER:
 
BLÅ JUL:
 
21/12/99: Sola Snur: CHILLINUTS m/ venner gleder seg til jul.
 
26/12/99: NATHAN HAINES (UK). Blå feirer romjul med en av drum&bass scenens mest respekterte skikkelser.
 
27/12/99: ÅRLIG ROMJULSBEGIVENHET: THE QUINTET m: Calle Neumann, Bjørnar Andresen, Ketil Gutvik, Paal Nilssen-Love, Eivind Opsvik. Sjekk ut plata March 28th på bp.
 
28/12/99: PATASHNIK CREW (UK/S) DJs og VJs
 
BLÅ 2000:
 
7/1/00: THE TRIO - Petter Wettre, Ingebrigt Flaten, Jarle Vespestad. Plateslipp.
 
15/1/00: SO HAPPY inc. Folk & Røvere + Blakey & The Jazz + Prins Thomas.
 
22/1/00: KRØYT. Videoslipp. Smallfilm & Kaliber produksjon.
 
23/1/00: TRI O TRANG. Plateslipp på NOR CD.
 
VENUE 2000 27.1-29.1.: Esbjörn Svensson Trio, PHONO, Bjørn Svin, Opiate, Upper Rooms, Future 3, PO.etry, Vector, TEE BEE m.m.
 
3/2/00: TIED & TICKLED TRIO (G) - Herlig blanding av electronica og post-rock fra Tyskland. To utgivelser på det glimrende PAYOLA selskapet.
 
4/2/00: URI CAINE TRIO (US) - Uri Caine - piano, Ralph Peterson - trommer, James Genus - bass. En av jazzens heiteste navn for tida.
 
11/2/00: Frode Gjerstad & William Parker DUO.
 
18/2/00: TRIO TOKYÄT (FIN).
 
3/3/00: Per Texas Johanson Kvintett.
 
bp: 
Pocket Corner - Cosmic Ballet - bp 99000 lp
Element - Shaman - bp 99001 cd
THE QUINTET - MARCH 28th - bp99002 cd
KRØYT - LOW - bp 99003 cd www.freetrax.com/kroyt/
 
bp aktuell:
BLÅ/MOLDE - Jaga Jazzist, Spacebopcircus, Wibutee, Phono og KRØYT. Opptakk fra BLÅs scene under årets Moldejazz. bp 99004
Plata fikk en femmer i Dagbladet og PULS sier: http://www.nettpuls.no/p.ephtml?id=1878
 
 
BLÅQUIZ: Si noe fint eller noe stygt om et eller flere av banda som er med på BLÅ/MOLDE. De tre beste svarene premieres med en BLÅ/MOLDE cd.
 
 
Sjekk forresten ut hjemmesida til Bøddelen
 http://www.boeddelen.detnorsketeatret.no/
Godt med litt teater også.